Què són

Les zones blaves són instruments al servei dels municipis per a regular l’activitat i la mobilitat urbana, en relació a la competencia sobre el territori i l’espai públic del municipi. Es relacionen amb el comerç i les activitats administratives majoritàriament. Mitjançant la regulació de l’aparcament es pretén incidir en la conciliació de l’activitat comercial i les necessitats de la ciutadania. Un cop dissenyat l’àmbit d’afectació per part dels equips tècnics, la creació de les àrees regulades amb parquímetres i les seves taxes són aprovades pel Ple i publicades a través del BOPB (Butlletí Oficial de la Provincia de Barcelona). Les últimes modificacions són del Ple del 20 d’abril de 2017 i publicades al BOPB del dia 8 de maig de 2017.

A la darrera modificació de la zona blava es varen senyalitzar 70 noves places en vies adjacents a l’eix cívic i comercial del carrer de Lluís Pascual Roca.  Aquestes places incorporaran pròximament un nou sistema de gestió.

Per què s’ha decidit que hi hagi zona blava?

Es vol configurar un espai públic més còmode per a la vida ciutadana, el passeig i les compres. La remodelació del carrer Lluís Pascual Roca, que va començar el passat mes de febrer, és l’actuació principal que permetrà fer realitat aquest objectiu. Aquest és el carrer de Sant Boi per on passen més persones cada dia i per això es vol que ofereixi més espai per als vianants. Per aquesta raó s’estan ampliant les voreres, es plantaran arbres, es millorarà l’enllumenat i es remodelarà la xarxa elèctrica, entre d’altres actuacions que contempla el projecte.

La creació d’aquestes noves places té a veure amb el Pla de comerç 2020?

És una de les mesures previstes en aquest pla de futur. La seva intenció és dinamitzar l’activitat comercial de Sant Boi mitjançant l’aposta per un espai públic més accessible i més viu. Tot plegat, per generar noves oportunitats per a l’economia local en el marc d’un model de ciutat per a les persones.

Què en pensen els comerciants de Sant Boi?

Aquesta mesura sorgeix del consens amb l’associació Sant Boi Comerç i amb representants veïnals i de les entitats del barri. Sant Boi Comerç ha emès un comunicat (http://www.unagranbotiga.cat/novetat.aspx) on afirma que la implantació de la zona blava és un element imprescindible per dinamitzar l’activitat comercial a Sant Boi.

Hi haurà avantatges per a les persones residents?

Les persones que visquin en aquests carrers poden demanar una targeta-resident per gaudir de descomptes i condicions especials. Per sol·licitar-la caldrà que s’adrecin a l’Oficina Municipal d’Atenció a les Persones. S’aconsella demanar cita prèvia (per Internet, a l’adreça www.santboi.cat/citaprevia, o bé per telèfon al 93 635 12 12).

Quantes zones blaves hi ha a Sant Boi actualment?

A Sant Boi hi ha 14.600 places d’aparcament al nucli urbà. El 95,7% són gratuïtes, mentre que només el 4,3% funcionen en règim de zona blava. Incloses les noves d’ara, hi haurà en total 625 places de zona blava.

Si voleu tramitar una sol·licitud cliqueu l’enllaç Tràmits Zona Blava

o bé conèixer la gestió a Sant Boi,  el de Gestió Zona Blava

Aquí teniu la informació sobre les noves places enviada a finals de 2016
Document informatiu

I finalment aquí teniu la informació referida al nou sistema de gestió que es vol introduir

Pagament amb mòbil.

 

Publicat per Servei de Qualitat, Transparència i Innovació